Obiective

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului și a participării cadrelor didactice din învățământul preuniversitar la oportunități de formare continuă în domeniul didacticii specialității matematică pentru asigurarea unui învățământ de calitate prin intermediul unui program național inovativ de formare bazat pe resurse digitale și prin inițierea sustenabilă a instrumentelor managementului programelor de formare continuă.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 

  1. Proiectarea și dezvoltarea unui program național inovativ de formare bazat pe resurse digitale pentru perfecționarea competențelor profesionale ale profesorilor de matematică în domeniul didacticii specialității din învățământul preuniversitar. Adaptarea adresabilității curriculumului de formare continuă la diferite tipuri de nevoi și categorii ale profesorilor de matematică în vederea creşterii participării cadrelor didactice debutante, a cadrelor didactice din mediul rural și medii defavorizate la activități de formare continuă online.
  2. Dobândirea de către un număr de 96 de profesori de matematică a competențelor profesionale de formatori de formatori pentru specialitatea matematică în cadrul programului național de formare continuă în format elearning.
  3. Abilitarea curriculară a 4600 de cadre didactice din domeniul matematicii, din învățământul preuniversitar prin participarea la un program național inovativ de formare bazat pe metode interactive de predare / materiale didactice inovative / instrumente digitale.
  4. Implementarea unui sistem informatic pentru gestionarea datelor privind nevoile de formare, monitorizarea performanțelor personalului didactic format, situația cursurilor şi a cursanților, a resurselor de formare pentru specialitatea matematică.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Noutăţi

Newsletter 6 MATEDIDACTICA - Mai 2014

citeste mai departe...

Newsletter 5 MATEDIDACTICA - Aprilie 2014

citeste mai departe...

Newsletter 4 MATEDIDACTICA - Martie 2014

citeste mai departe...
» Totate noutăţileInstrumentelor Structurale
2007-2013

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro